php.hr

PHP & MySQL => PHP => Autor teme: berno - 12.10.2008., 14:21Naslov: Prednosti PHP -a u radu s bazama podataka
Autor: berno - 12.10.2008., 14:21
Pozdrav svima, ja sam ovdje novi. Može se reći da sam više došao iz potrebe nego znatiželje, ali šta je - tu je :)
Uglavnom pišem diplomski rad "Izgradnja baze podataka za WEB aplikaciju" (odabrao sam PHP i MySql) . Profesorica mi je rekla da bih trebao napraviti analizu prednosti i nedostataka PHPa u "povezivanju baza podataka" - tj. usporedbu PHPa i drugih skriptnih jezika u radu s bazama podataka. E sad poslije sati i sati googlanja i pregledavanja literature što sam zgrabio na faksu našao sam vrlo malo o tome (svega 1-2 stranice - a ona traži 8-10). Kaže naša narodna tko pita - ne skita. Pa eto zna li netko možda neki dobar site ili mozda odgovor na ovu temu?


Naslov: Odg: Prednosti PHP -a u radu s bazama podataka
Autor: c0dr3x - 28.10.2008., 13:08
pa da bi dobio neku analitiku moras imati barem dva ulaza, a ako uzmes i obzir da je to diplomski rad trebao bi zaista i nauciti nesto o toj temi.

Moj savjet, upoznaj se s mysql-om i php-om, i ubaci si jos jedan jezik i bazu, recimo python i sqlite, pa se malo igraj s tim, i ubrzo ces vidjeti razlike ;)

poz...


Naslov: Odg: Prednosti PHP -a u radu s bazama podataka
Autor: iizuzetan - 16.07.2010., 19:05
Jeste tema stara i pokretaca teme verovatno vise i ne zanima PHP treba reci da MySQL baza nema gotovo ni jednu manu u poredjenju sa drugim bazama a prednosti su bezbroj. Stvarno sam mozgao prilicno vremena da uocim neku manu u poredjenju sa drugim bazama ali nisam nasao ni jednu.


php.hr | Powered by SMF 1.1.13. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.