php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
03.07.2020., 12:51
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
  Postovi
 Str: [1]
1  PHP & MySQL / PHP for newbies / dinamicko dodavanje novih unosa : 27.08.2007., 06:50
Zdravo,

cilj mi je da omogucim korisniku  kad klikne na opciju " dodatni red " i da mu se pojavi nova forma za unos.
Npr zelim da korisnik unosi redova koliko zeli za vrijednost clanak.
Problem  je kako podesiti da se u 

clanak:<input type="text" name=''ime_clanka"...>

ime_clanka bi setrebalo  mijenja dinamicki kad svaki put kliknem na novi red.Ima te li ideju?
kako podesiti da kad pozovem vrijednosti na stranici  za unos u bazu,  da se automatski generise onoliko varijabli koliko ima unesenih redova za clanak.

Za sada on meni prenese sam vrijednost zadnje unese vrijednosti u  formi za clanak.

Ne bih htjela da ogranicavam  broj unesenih redova, ni da kuckam 100  varijabli na stranici za unos.

Moze li mi iko dati neku ideju.

hvala
2  PHP & MySQL / PHP for newbies / Ukinut BACK i REFRESH opcije : 18.07.2007., 08:42
Zdravo,

zanima me kako mogu onemoguciti opciju back and refresh u Windows Explorery.
Kkorisnik da bi pristupio stranici treba da se  loguje i kad ude na glavno stranicu da ne moze koristiti opciju back i refresh.

Trenutno se pomocu tih opcija mogu vratit na stanicu za logovanje i bez unosa sifre pristupiti glavnoj stranici.
Trebala bih da imam tab Back na svakoj stanici.

Kako mogu onemoguciti da se desava ovakav propust?
Kako da ovo napravim?

Hvala
3  PHP & MySQL / PHP for newbies / error 403 : 13.05.2007., 11:17
Zdravo,

koristim gotovu skriptu za pretragu baze.
Kad unesem podatke i kliknem na serach javlja mi sljedecu gresku:


Forbidden
You don't have permission to access /< on this server.


--------------------------------------------------------------------------------


Apache/2.0.55 (Win32) PHP/5.2.1 Server at localhost Port 80


Pokusavala sam mijenjeti u skripti red:

<form name="search" method="post" action="<?=$PHP_SELF?>">
u
<form name="search" method="post" action=<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> >

u drugom slucaju mi ni ne pokaze stranicu sa greskom.

Help

    medo1982
4  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 25.04.2007., 10:43

zdravo,

vidjela sam na nekom screen shotu da su u mysql ukucani nasi znakovi (sa kvacicom.)

uglavnom kad importujem u mysql, i preko php scripte pozovem sadrzaj ispravno mi prikaze sva nasa slova, ali mi  u bazi  na mjestima gdje su slova sa kvacicama cudni znaci.

moze li se to kako rijesiti, ili ostaje na ovom  Very Happy
5  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 24.04.2007., 08:57
jos jedno pitanje:

u my.cnf od mysql4 sam promijenila
default-character-set=utf8 i
default-collations=utf8_general_ci
 
Kad napravim php scriptu i dodam query set name 'utf8'  pravilno procita s i z  sa kvacicama, ali ostavi c i d bez kvacica.
jel problem u odabiru utf_general_ci?


medo
6  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 23.04.2007., 06:45
zdravo,

kad ukucam:

mysqltest -h ime_servera -u ime_korisnika -p ime_baze

dobijem
mysqltest Ver 2.5 ....
Runs a test against the mysql server and compares....

jel ovo ok?

u knjigama koje sam skinula sa neta nije bio takav oblik naredbe?

Imam jos jedno pitanje: Skontala sam da mysql4 nece da prikazuje slova sa kvacicom.
Mene interesuje zasto kad ponovo instaliram mysql 5 u opciji kad se namjesta jezik nece da usvoji utf8.
mijenjala sam php.ini, my.cnf i http.config.
Jel dovoljno samo da u php skripti namjestim da mi ispisuje nase znakove, a da u bazi on ostavi svoje simbole za te oznake?

hvala unaprijed na odgovoru


7  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 21.04.2007., 13:43
nisam tako ukucavala.

probat cu ,pa ti javim.

hvala
8  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 20.04.2007., 13:08
zdravo,
php radi, mogu napraviti bazu preko php scripte u mysql,
ali mi kad pokrenem iz command prompta i udem u bin folder kad pokrenem mysqltest javlja

access denied for user 'root'@'localhost' using password  NO.

NEKAD JAVI YES ili umjesto root ODBC.

istu mi gresku javlja i phpmyadmin.

ali kad pristupam preko  command prompta i udem u bin folder kad pokrenem mysqladmin ne javlja
gresku nego izlista nesto.

imam tabelu user u mysql i root ima sve upaljeno.

help 
grlo me zabolilo od vike
hahahaha
    unaprijed hvala
9  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 14.04.2007., 09:14


hvala na pomoci
 Very Happy
10  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 12.04.2007., 17:15
zdravo,

opet sam zapela:)
moja verzija php nema u php.ini extension=php_mysql.dll, da li je mogu dodat?
bila sam deinstalirala mysql kako bi instalirala mysql5, ali mi nije dopustio da ga instaliram.Javlja mi gresku, treba da oslobodim TCP port 3306, i to uradim,ali mi opet ne  da.
htjela sam staviti php5 i mysql5, kako se ne bi puno igrala sa php.ini
help
mozes li mi predloziti neke kompatibilne verzije php, myqsl, apache?
i imam jos par pitanje za phpmyadmin, koju verziju bi trebala da skinem, ima li dobar site o phpmyadmin,i da li znas ima li kvalitetnih knjiga  za ovu oblast na podrucju ex-jugoslavije.
hvala


11  PHP & MySQL / PHP for newbies / Odg: apache i php problem : 03.04.2007., 16:01
bio je problem u nacinu na koji sam spasavala dokumet.
imam jos jedno pitanje kako povezati php i mysql i kad pokrenem mysql i zelim pristup mysqladmin mislim da se tako pise ne da mi.
trebam li jos nesto instalisati?
hvala na ogovoru
               medo Very Happy
12  PHP & MySQL / PHP for newbies / apache i php problem : 30.03.2007., 15:34
 Trebam pomoc,
tek sam se sprela sa apachom i php. Instaliram ih i podesim. Otvori mi se test stranica kad podesim apache. Medutim kad napravim testni fajl u notepadu i spasim ga kao test.php i stavim ga u folder definisan za stranice kad ukucam http://localhost/ dobijem stranicu na kojoj pise:
INDEX OF i pojavi se ime i datum kad je napravljen test.php.txt (prikaze ga sa ovim ekstenzijama).

Naravno kad ukucam http://localhost/test.php nema stranica, a u slucaju http://localhost/test.php.txt pojavi se kod.

help, help....
cijelu sedmicu instaliram i deinstaliram apache i php. i uvijek je isto.
koristim apache 2.0.52, php 4.3.4,
microsoft windows xp, home edition, version 2002, service pack2

hvala
 Str: [1]