php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
20.01.2020., 23:56
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
  Postovi
 Str: [1]
1  PHP & MySQL / PHP for newbies / header location i IE : 06.07.2006., 12:11
hm, ne znam u cemu gijesim:

p1.php:
Kod:
<a href="p2.php">davidimo</a>


p2.php:
Kod:
<?php
header 
&#40;"Location&#58; http&#58;//www.domena.hr/p1.php"&#41;;
?>




u FF to radi, tj. vrati se na p1, medjutim u IE ne.
hm....
2  PHP & MySQL / PHP for newbies / Klase - koncepcijsko pitanje : 22.12.2005., 07:54
Citat: BerislavLopac
Citat: Stari.Konj
Ima li gdje kakvih tekstova/knjiga/tutoriala o ovoj tematici?

Na Googleu.   Very Happy

hehe, jasno...
hvala...
3  PHP & MySQL / PHP for newbies / Klase - koncepcijsko pitanje : 21.12.2005., 12:51
Hvala na detaljnom odgovoru. Ima li gdje kakvih tekstova/knjiga/tutoriala o ovoj tematici?

dobro bi mi doslo jos jedno pojasnjenje/objasnjenje:
Koji je bolji/dozvoljeni nacin:
Kod:
class popis {
var $res;

function printSve($uvjet){
$this->dohvatiPodatke($uvjet);
...prodji $this->res i ispisi sve podatke...
}

function dohvatiPodatke (){
$this->res=rezultat queryja...
}
}

iz k˘da se poziva
$pop= new popis();
$pop->printSve();


ili je mozda bolje:
Kod:
class popis {

function printSve($uvjet){
$res = $this->dohvatiPodatke($uvjet);
...prodji $res i ispisi sve podatke...
}

function dohvatiPodatke (){
return (rezultat queryja...);
}
}


dakle, funkcija dohvatiPodatke stavlja cijeli resource u klasnu varijablu, $res. jel' to dobro?
a u drugom slucaju se pak svakim pozivom funkcije (ili vise njih) ponavlja upit na bazu...
4  PHP & MySQL / PHP for newbies / Klase - koncepcijsko pitanje : 19.12.2005., 21:04
Koristim php 4.4;Zanima me ova stvar u "logici" izrade klasa:
Posto su varijable u klasi - klasni propertiesi, a funkcije klasne metode, je li ovakav pristup ok:

Kod:
class boje{
var $sveBoje;

function boje($boja){
$this->sveBoje=$this->popuniSveBoje($boja);
}

function popuniSveBoje(boja){
...popuni array $this->sveBoje svim bojama iz baze...
}

function a(){
...manipuliraj podacima iz $this->sveBoje na 'a'nacin...
}

function b(){
...manipuliraj podacima iz $this->sveBoje na 'b'nacin...
}

function c(){
...manipuliraj podacima iz $this->sveBoje na 'c'nacin...
}

...itd...
}


a) zapravo $sveBoje je podatak koji se postavi, a onda se razne funkcije u klasi koriste tom vrijednoscu. ali onda se taj podatak moze dohvatit i s $boja->sveBoje...

b) ili bi bilo bolje iz svake a, b, c funkcije pozvati popuniSveBoje?

hvala.
5  PHP & MySQL / PHP for newbies / rezultat queryja u jednom koraku : 28.07.2005., 08:15
Citat: BerislavLopac
Savjet svima koji koriste baze iz PHP-a: http://adodb.sourceforge.net


mm, fala, bum pogledao...
6  PHP & MySQL / PHP for newbies / rezultat queryja u jednom koraku : 28.07.2005., 08:12
Citat: nori
...postoji (pg_fetch_all). No vjerujem da se te funkcije trebaju koristiti s malo paznje jer bi kod vecih podataka vrlo lako mogao imati problema s memorijom (i na razini memoriskog limita skripta a i na razini sistema).


hvala za odgovor. svjestan sam potrebe opreza... no, to ce, u ovom slucaju, biti samo 2 stupca IDova s maksimalno 50 redaka...
7  PHP & MySQL / PHP for newbies / rezultat queryja u jednom koraku : 26.07.2005., 14:42
hm, ovako...
iz baze querijem zelim izvuci id-ove odredjenog broja zapisa (bit ce ih redovito vise od 1).
postoji li nacin da u jednom koraku spremim array svih idova (nesto kao list() za sva polja jednog rowa)?

ili moram  s mysql-fetch_... proci cijeli rezultat querija jedan po jedan...

fala...
 Str: [1]