php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23.01.2025., 06:14
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP Hrvatska  |  PHP Hrvatska  |  autorska prava « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: autorska prava  (Posjeta: 11936 )
sinisa
Novi član
*

« : 29.03.2006., 13:43 »

Imam jedan problem....

Napravio sam vrlo korisnu aplikaciju (PHP/MySql), u biti služi za vođenje određene djelatnost.

Mogućnost za prodaju je oko 250 verzija.

U međuvremenu sam dobio ponudu da prodam autorska prava jednoj tvtrki koja bi aplikaciju prodavala korisnicima, a ja bi bio obavezan godinu dana davati tehničku podršku tim korisnicima, i raditi promjene na kodu u odnosu na korisničke zahtjeve.

Da li tko ima s tim kakvog iskustva, to jest nemam pojma koliko bi to naplatio ....

Očekivana cijena po aplikaciji bi bila oko 5000 kn .

Hvala na bilo kakvoj pomoći .
Evidentirano
davorin
Administrator
Član

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #1 : 30.03.2006., 20:00 »

zapitaj se prvo da li bi ti zaista mogao aplikaciju prodati 250 puta i tu aplikaciju svim tim ljudima odrzavati N godina.

na papiru je sve to bajno... 250 * 5000kn i odoh ja na karibe. no... nije tako Smile tehnicka podrska, izmjene, novi zakoni pa jos izmjena, mobitel ne prestaje zvoniti, raspadnute baze, potrgani diskovi s izgubljenim podacima, itd Very Happy

imas dvije opcije. prodati autorska prava i zaraditi par desetaka tisuca kuna, obavezati se na godinu dana i nakon toga te briga. ili otvoriti svoj orbt/firmu i zaraditi daleko vise uz daleko vise rada, naravno.
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
 Str: [1]
php.hr  |  PHP Hrvatska  |  PHP Hrvatska  |  autorska prava « natrag naprijed »
    Skoči na: