php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
17.02.2025., 20:29
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  PHP CLI « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: PHP CLI  (Posjeta: 3178 )
kotai
Novi član
*

« : 17.04.2006., 18:22 »

PHP CLI
Pozdrav svima, samo da napomenem ja sam sada na Win XP, i zbog programiranja u PHP-u tj. PHP CLI,
koliko sam dosad shvatio i pokušavao to je naprosto užas( u SUSE-u sam sa cat > ime.php, pravio skripte) dok je u WIN to php.exe, pošto sam početnik i nemam pojma kako da ja sad napravim skriptu preko Command prompta što je analogno Shell-u na Linuxu. Kako da ja napravim taj exe file.
Znači bilo bi mi jednostavnije preći na linux načuo sam da je Fedora 4.0 jednostavno i da modemi sve ostalo rade bez problema.
Dali bi se to moglo to negdje ovdje naručiti, imam SUSE 9.0 ako nekoga zanima.

Ili ako netko ima bolji prijedlog, naime ja bih trebao raditi sa datotekama, praviti ih(za to bih mogao koristiti Shell skritpu, dali je moguće preko PHP CLI), želio bih raditi .php fileove(web stranice) automatski preko coda, onda bih u njega ubacivao html i php kod, i tako pravio fileove za web stranicu.

Morao bih raditi blog za jednu web stranicu. Ako netko ima savjet odnosno samo ideju, nacrt, plan kako bi radio blog.
Također imam svoju ideju pa bih se volio konsultirati.
Evidentirano
kotai
Novi član
*

« Odgovor #1 : 17.04.2006., 18:23 »

Bilo bi mi jako jako drago kada bi netko malo razmislio o ovome i dao svoj doprinos ideju, kritiku bilošto.

1. Napravio bih tablicu u bazi, ime, prezime, password,e-mail. U tu bi se bazu unosuli potencijalni korisnici bloga.
2.Napravio bi skriptu koja će čitati bazu ime i prezime(Ivan Ivić) korisnika i praviti datoteku imena ivan_ivic u public_html-u.Fileovi unutar ivan_ivic su korisnikovi i oni će se objavljivati na netu.
3.Također bi automatski napravio i tablicu imena ivan_ivic (naslov, tekst)u kojoj će biti pohranjeni njegovi tekstovi.
4.Korsnik se logira upisuje ime i password, moja skripta provjerava ime i password sa onima iz tablice i povezuje ga sa njegovom tablicom ivan_ivić u bazi, on sada ima nekakvo grafičko sučelje pomoću kojeg manipulira svojom tablicom odn. ubacuje, briše izmjenjuje vijesti.
5.Vratimo se na točku 2. napravljena je njegova datoteka ivan_ivic u kojoj se nalazi index.php, ovaj php file koji se objavljuje izvlači podatke iz baze.

I to je kraj.

Gdje su za mene nastali problemi:

U PHP manalu nigdje se ne spominje pravljenje datoteka i filove preko. Dali je to moguće.

Ili je to moguće samo preko Shell skripte.

SUSE 9.0 koji imam na kojem mi ništa od hardvera ne radi.(modem naravno)

Ja sam samo početnik, pa ako je nekome ovo smješno može se smijati ali volio bih i da napiše neku kritiku ili kako bi on to napravio.
Evidentirano
davorin
Administrator
Član

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #2 : 19.04.2006., 12:55 »

za rad s datotekama, pogledaj:

www.php.net/file
www.php.net/fopen
...

ako je php.net zagusen, probaj na mirror:

http://php.linux.hr/manual/en/ref.filesystem.php
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  PHP CLI « natrag naprijed »
    Skoči na: