php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23.01.2025., 06:19
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Problem s kategorijama... « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Problem s kategorijama...  (Posjeta: 2167 )
blackone
Novi član
*

« : 12.09.2006., 09:42 »

Pozdrav Svima!

Evo ko što i u naslovu piše imam problem s kategorijama naime želim stvorit kategorije npr. u sekciji Downloadi tamo sam napravio ovu php skriptu
Kod:
<?
include"admin/konekcija.php";
$sql = 'SELECT `id`, `naziv`,`sekcija`  FROM kategorije WHERE sekcija="download";';
$query = mysql_query($sql) or die("MySQL greska kategorija: " . mysql_error()); ?>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<?

echo "<table width='95%' border='0' cellspacing='0' cellpadding='0'>
  <tr>
    <td colspan='2' background='cell.gif' class='naziv'><div align='center' height='20'><b> Downlaoad </b></div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan='2' class='sredina'><div align='center'><b>Download kategorije</b></div><br>";
while ($k = mysql_fetch_assoc($query)) {
 echo"<div align='left' height='20'><a href=index.php?trojan=downloadarea&kategorija=". $k[naziv].">- &nbsp;". $k[naziv]  . "</a></div>";
}
echo"
<br></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width='50%' background='cell.gif' class='pozadina'>Back to Home </td>
  </tr>

</table><br>
";
?>
te kad se klikne sad na jednu od tih kategorija koje sam stvorio pozivam downlaod.php file preko ovog linka
index.php?trojan=downloadarea&kategorija=". $k[naziv]."

E sad moj problem dolazi kako da u download.php uzmem naziv kategorije te izvadim iz dovnload tablice sve downloade gdje je kategorija=". $k[naziv]."

hvala!
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer

Profil WWW
« Odgovor #1 : 13.09.2006., 10:31 »

Ne znam kako su ti tocno koncipirane tablice al probaj ovako nekako, dakle, u tablicu sa kategorijama postavi id kategorije, uz svako ime kategorije neka bude jedinstven id. Sada u drugu tablicu dodaj redak id_kategorije gdje ces u svaki zapis dodati jos i id kategorije. Poslje samo vadi sve zapise gdje je id kategorije jednak zadanom broju.

tablica kategorije

id naziv_kategorije
-----------------
1  music players
2  igrice
3  download

tablica download

id  id_kategorije   naziv....
--------------------------------
0   1                   Itunes
1   2                   Quake IV
2   1                   winamp
3   3                   winzip
4   3                   winrar
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Problem s kategorijama... « natrag naprijed »
    Skoči na: