Prije svega da ti se zahvalim sto mi pokusavas pomoci! Poslusao sam tvoj savjet, i kad ubacim tu liniju daje mi ispis:
Array ([0] => ivan [1] => marko [2] => ante )
Warning: fopen(.txt) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in D:\AppServ\www\proba.php on line 10
Da podsjetim da na serveru imam fileove "ivan.txt", "marko.txt" i "ante.txt" u kojima se nalazi nekakav zapis red po red koji poslije trebam spremiti u neko polje.
: 10.12.2006., 21:48
Evo da malo ispravim svoj pocetni program. Vidio sam da sam petlju while krivo napravio, i usput sam unio male modifikacije, pa evo ispravak cijelog programa:
$file = "ime.txt";
$fp = fopen($file, "r") or die(); // otvara datoteku "ime.txt" za citanje
$vri = file($file); // svaka linija file-a "ime.txt" je jedan element polja $vri
$lines = array_reverse($vri); // spremaju se u polje $lines drugim redosljedom
print_r($lines); // ispis polja
$i = sizeof($lines); // postavljanje brojaca $i na velicinu polja $lines
// do sada radi, ali dalje ne
$j = 0; // brojac $j na nulu
while($j<=$i){ // petlja se vrti onoliko puta koliko ima elemenata u polju $lines
$file2[$j] = $lines[$j]; // sada je postupak gotovo identican onome gore
$fp2 = fopen($file2[$j], "r") or die(); // javlja gresku
$elementi = file($file2[$j]);
print_r($elementi);
fclose($fp2);
$j++;
}
fclose($fp);
A sada sam napravio testni program da vidim radi li ostalo, tj. rucno sam dodao ekstenziju .txt u par linija koje se nalaze u file-u ime.txt:
$file = "ime.txt";
$fp = fopen($file, "r") or die();
$vri = file($file);
$lines = array_reverse($vri);
print_r($lines); // ispise mi "Array ([0] => ivan.txt [1] => marko.txt [2] => croatia.txt )"
$i = sizeof($lines); // i=3
// moram ovako napisati da bi petlja radila, premda su mi ispravno spremljeni u polje $lines:
$lines[0] = "ivan.txt";
$lines[1] = "marko.txt";
$lines[2] = "ante.txt";
$j = 0;
while($j<=$i){
$fp2 = fopen($lines[$j], "r") or die();
$elementi = file($lines[$j]);
print_r($elementi);
fclose($fp2);
$j++;
}
fclose($fp);
Ovako program radi, sprema sadrzaj od "ivan.txt", "marko.txt" i "ante.txt" u polje, ostaje problem dodavanja ekstenzije elementu polja.