php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23.01.2025., 07:07
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  PHP 4 « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: PHP 4  (Posjeta: 3102 )
Baron
Novi član
*

Spol: Muški

« : 04.01.2007., 15:34 »

Poceo sam uciti php 4,kupio knjigu ...Ali nikako da nadjem instalaciju za php 4.
Tacnije ,posto se to tesko instalira ,meni je potrebno nesto tipa XAMP,ili WAMP,gde pri lakoj instalaciji ,instalira i apache,mysql,php...
Problem je sto sam trazio verzije ali nalazim samo za php 5.
Treba mi link ili tacan naziv verzije koja ce podrzavati php 4,ako sam lepo objasnio...
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer

Profil WWW
« Odgovor #1 : 06.01.2007., 01:22 »

Poceo sam uciti php 4,kupio knjigu ...Ali nikako da nadjem instalaciju za php 4.
Tacnije ,posto se to tesko instalira ,meni je potrebno nesto tipa XAMP,ili WAMP,gde pri lakoj instalaciji ,instalira i apache,mysql,php...
Problem je sto sam trazio verzije ali nalazim samo za php 5.
Treba mi link ili tacan naziv verzije koja ce podrzavati php 4,ako sam lepo objasnio...
Pa xampp ima switch PHP4/5 funkciju
Evidentirano
BlizZ
Novi član
*

« Odgovor #2 : 06.01.2007., 13:12 »

pa jel toliko velika razlika između PHP4 i PHP5... ja zasad za sve nađem rješenje u PHP4
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer

Profil WWW
« Odgovor #3 : 07.01.2007., 00:59 »

pa jel toliko velika razlika između PHP4 i PHP5... ja zasad za sve nađem rješenje u PHP4
Ima razlike al tebi nebitna...
Evidentirano
BlizZ
Novi član
*

« Odgovor #4 : 07.01.2007., 12:48 »

P.S znam da ima razlike... jer ne bi izlazila nova verzija da nema razlike... i... gledao sam neke funckije i baš mi je falila neka funkcija koja je bila u PHP5 a u PHP4 nema... jel ima slučajno neke razlike u sintaksi ili slobodno mogu stavit svo program na hosting gdje je PHP5.x.x?

Thnx unaprijed
Evidentirano
c0dr3x
PHP Programer

Profil WWW
« Odgovor #5 : 08.01.2007., 14:08 »

Citat:
jel ima slučajno neke razlike u sintaksi ili slobodno mogu stavit svo program na hosting gdje je PHP5.x.x?
ima dosta promjena, npr. prilikom pisanja klasa i objekata u deklaraciji klasa sad imas __construct() umjesto da deklariras metodu istog naziva kao klasa, tu ti je i :: operator, tako da je velika sansa da ces imati razlike u kodu, a da ne spominjem ostale lijepe stvari koje su nam podarile vise sile u novijim verzijama PHPa  Laughing

cheerz Wink
« Zadnja izmjena: 08.01.2007., 14:12 c0dr3x » Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  PHP 4 « natrag naprijed »
    Skoči na: