php.hr
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
02.12.2024., 13:51
1878
Tema
442
Članova
Najnoviji Član:
medolino
Forum
Pomoć
Traži
Kalendar
Prijava
Registracija
php.hr
|
PHP & MySQL
|
PHP
|
php u hrvata zamro, ili na krivom mjestu gledam???
« natrag
naprijed »
Str:
[
1
]
Ispis
Autor
Tema: php u hrvata zamro, ili na krivom mjestu gledam??? (Posjeta: 16702 )
c0dr3x
PHP Programer
«
:
25.04.2007., 08:46 »
Bas si nekaj gledam malo tu hr php scenu i moram priznat malo je zbunjujuce.
Jednom prije (?), sve se to nekaj pocelo vrtit, osnovala se php udruga hrvatske, forum je nesto poceo kao, da radi, i sve je to licilo na neki vrlo pozitivan start.
Mislio sam cak u jednom trenutku da ce nastati BUM u cijeloj toj prici, jer ce kao
http://php.hr/4um
postat ajmo to nazvat 'rival'
http://php.com.hr/forum/
forumu. Scenarij koji bi mi se cak i svidio bio bi tipa nadmetanje u misljenjima clanova, ali ne!
I sad (evo jutros), odem malo skicnut
http://php.com.hr/forum/
, cisto da vidim kaj se tam zbiva, jer nisam bio duze vrijeme, kad ono IZNENADJENJE
.
Zadnja vijest im je iz
25.01.2007.
, a forum iz
05.04.07
.
Uglavnom, zanima me kaj se desava?
Dali mi u hrvatskoj imamo toliko jak kadar, da nema potrebe za pitanjima?
Dali su ljudi sramezljivi, pa se boje pitati?
Ili smo jednostavno svjesni da smo toliko u banani da ne mozemo dati adekvatne odgovore, pa niti ne iniciramo nikakve aktivnosti???
Ovo je vec moj drugi post na ovu temu, i nadam se da ce bit vise odaziva...
Da nebi ispalo da samo trkeljam gluposti, ja cu prvi
probat
napravit neki korak, moja firma je uzela dva nova programera, pocetnika. Oni ce dobit zadatak da svaku nejasnocu upute na ove forume, na taj nacin ce se mozda malo ovaj forum aktivirat, a kolega i ja cemo biti rastereceni upita
.
eto toliko od mene,
cheerz
Evidentirano
cartmanlee
Novi član
Spol:
Odg: php u hrvata zamro, ili na krivom mjestu gledam???
«
Odgovor #1 :
26.04.2007., 05:41 »
Evo, ja sam se uspio registrirati. Prije par mjeseci sam poslao mail kako bi volio pristupiti udruzi, ali nisam dobio nikakav odgovor, prilikom registracije nije mi stigao mail potvrde, zlo i naopako. Točno je, sve ovo treba malo pokrenuti, nije da nitko ne radi u PHPu.
Evidentirano
http://www.cartmanlee.net
nameLESS
Gost
«
Odgovor #2 :
29.04.2007., 17:14 »
hehe, evo bas citam zadnje postove na "konkurentnom" forumu...
Zadnji post je pozdrav novog clana..
Da, slazem se da bi trebalo pokrenuti hrvatksu PHP scenu. I TO HITNO!!!!!
I isto tako mislim da bi trebali podignuti ovaj forum na tu razinu da svaki clan moze u kratkom roku doci do odgovora na postavljeno pitanje. Te da konstantno na forumu bude istovremeno online bar 10-15 ljudi.
Nadam se da cemo uspjeti realizirati svoje ideje.
Izjava jednog predavaca na mom faksu (ETF Osijek) :
Citat:
PHP programiranje nije programiranje.
Na sto sam se ja zustro upustio u raspravu s njim. Sto vi mislite o ovoj izjavi???
Evidentirano
c0dr3x
PHP Programer
«
Odgovor #3 :
30.04.2007., 14:00 »
Citat: nameLESS - 29.04.2007., 17:14
Citat:
Na sto sam se ja zustro upustio u raspravu s njim. Sto vi mislite o ovoj izjavi???
koliko god da je zalosno, nije me nekaj posebno iznenadilo, mislim da je skolski kadar u zadnjih nekoliko mjeseci pokazao svoje umijece kroz nekoliko clanaka na koje se moglo naletit u dnevnim novinama...
uB2 rulleeeez
Evidentirano
davorin
Administrator
Član
Spol:
«
Odgovor #4 :
30.04.2007., 17:21 »
Ne znam, ja sam nakon 5 godina dosao do jednog dijela kada mi je PHP prestao biti zanimljiv. Sve vise su me pocele smetati njegove mane pa sam digao ruke sto se tice daljnjeg zanimanja za njegov razvoj.
Mozda je to zato sto sam u prvom redu OOP C#/C++ programer pa mi smetaju mnoge stvari kod PHP-a, od nedostatka kvalitetnog IDE-a pa do lose dokumentacije i, po meni, cudne OOP filozofije.
Ali i dalje sam tu negdje
PHP koristim u fušu kad radim CMSove za neke manje webove. I kada treba nesto "na brzinu". No nema tih novaca da bi neki ozbiljniji projekt zapoceo u PHP-u. Ne kazem da PHP nije dorastao, daleko od toga. No ne svidja mi se njegov rad s kruskama i jabukama. Ja zelim svakoj varijabli kod deklaracije reci kojeg je tipa. Ne svako malo cast-at.
Tek su sada u verziji 5 uveli konstruktore, destruktore, naslijedjivanje, enkapsulaciju i sl. Fala bogu -- no kada sam vidio sintaksu, odustao sam od OOP PHP-a.
Nije PHP los. Zapravo je. PHP5 nije los ali mi je ipak bliza filozofija ASP.NET-a i cistokrvni OOP sa pedigreom
Tek sam na 2. godini faxa, dok ga zavrsim, tko zna sta i u cem cu raditi. Mozda se PHP "popravi" (dobije dobar IDE i dobar framework)
Evidentirano
It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
nameLESS
Gost
«
Odgovor #5 :
30.04.2007., 18:16 »
Samo bih istakao da doticni "predavac" nije profesor i nije iz, kako ti to c0dr3x kazes, skolskog kadra. Vec radi kao vanjski suradnik na faksu.
Ne znam, davorine, dali si probao koristiti Zend Studio ali meni je on sasvim solidan IDE za programiranje u PHP-u.
Evidentirano
cartmanlee
Novi član
Spol:
«
Odgovor #6 :
10.05.2007., 08:57 »
Citat: nameLESS - 30.04.2007., 18:16
Ne znam, davorine, dali si probao koristiti Zend Studio ali meni je on sasvim solidan IDE za programiranje u PHP-u.
Upravo, to solidan je, ništa drugo. Ono što meni fali je bolji OOP u jeziku, a u alatu refactoring, barem djelomični vizualni editor, autocomplete metoda kada se objekt prenosi kroz funkciju,... Sve promjene koje su se dogodile od verzije 3.5 pa do danas, po meni uopće ne zaslužuju da se zovu novim izdanjima IDEa.
«
Zadnja izmjena: 10.05.2007., 12:17 cartmanlee
»
Evidentirano
http://www.cartmanlee.net
woss
Novi član
«
Odgovor #7 :
15.05.2007., 23:13 »
Citat: nameLESS - 29.04.2007., 17:14
Citat:
Bok, da li bi ti bio problem reći ime i prezime tog lika, jer naime prije par god i ja sam tamo obitavao (2 ušljive god)
i mogu ti reći da sam samo JEDNU stvar naučio kod FISHER-a( koliko znam da je otišao u penziju) je ta da SVE IMA NA NETU!!!! Samo treba naći i kopirati
a što se tiče PHP scene u nas, ta je scena prejaka (na riječima), jer prije neki dan mi je trebao savjet (hitni) nekog programera u vezi uvjeta ( if condition) a nisam mogao naći niti jednog normalnog programera niti nekog tko iole se konta u to. Pitao sam barem 50-ak elektrotehničara i 20-ak studenata informatike....
Pa šta koji q.... onda im služe njiihovi faxevi kad pojma nemaju o tome što studiraju ???
pozdrav....
Evidentirano
nameLESS
Gost
«
Odgovor #8 :
15.05.2007., 23:20 »
Na bih sad navodio imena... neka sve ostane anonimno. Jer nije bitno tko je to rekao vec sto je rekao.
Ja sam na strucnom studiju tako da mi fisher nije nista pradavao.
Ali ni ovi koji jesu nisu nista bolji.. Kod nas na etfu u os vrijedi pravilo, ako hoces nesto nauciti, nauci to sam kod kuce.
Tako sam ja i radio...
Pa izgleda da si pitao na krivom mjestu..
Cini mi se da nisi ovdje postavio pitanje.. Ja bar 5-6 puta dnevno obilazim ovaj forum da vidim ima li kakvih novih postova. nisam vidio tvoj.
Ubuduce sve postaj ovdje...
Evidentirano
GemX
Novi član
«
Odgovor #9 :
26.07.2007., 08:20 »
Ma hrvatska je opcenito u q.... po pitanju edukacije i informatike... Sve je to veliko a zapravo jedna fking Ogromna banana od koje mi se kenja vec pun kufer vremena.
Ako hoces naucit nesto kvalitetno oko php-a je doma i udri par godina... uhvati se zend certifikata i bit ce bolje... Hebes ti sve ostalo... Kao npr astorija i te fore... Ma ko tu šta nauči?!?! Jedino sto vrijedi je FER i FOI... Well nadam se da vrijedi jer do sada nisam cuo da se bas nista tamo ne nauci
...
A za našu PHP scenu... jadni smo! jadni jadni jadni we sucks biiig...
Eto ja imam jedan zanimljiv OS projekat koji se bazira na web 3.0 konceptima i da pocnem trazit ekipu koja bi mi pomogla, svi bi rekli a pare?! Mislim OS project = no money.. maybee... Tako da ja odustajem, tj. kompletno sam odustao od Hrvata i hrvatske php scene. Uzet cu jednog Jscript manijaka i krenut sa njime u to... Mislim koja žalost da se ovakva stvar može dogoditi... A tako se prepucavaju ljudi po netu.... No kad dodje pitanje stvarnog rada... Svi pocnu bjezat kilometrima okolo!
Isto tako htjeo sam napraviti sustav za hrvatske developere... Ogroman i kvalitetan, pa sam se zapitao... Za koga?!??! I odustao jer nitko nije za takve projekte... Svima je pocela biti bit lova a ne gust u programiranju... Bah!
A za php i OOP smisao... Neznam koliko je cudan, ali rekli su zanimljivu stvar koja slijedi.. PHP 6 dobiva namespace i koliko sam skuzio namjeravaju malo promjenit OOP style... Sad dali je to istina neznam. nisam još skinuo beta verziju i gledao jer je fakat malo pre rano za to... mod_ffmpeg mi se cini malo zanimljivijim sada od 6-ce
Eto ja sam se malo raspizdio jer pucam po savovima... Isprike hehe
Pozdrav ekipo...
P.s. Ja sam koristio zend Framework dok nisam pukao i rekao krećem sam pisat svoje klase
I godinu dana je proslo da nekoristim nikakve frameworke vec stvaram svoje snippete...
«
Zadnja izmjena: 26.07.2007., 08:24 GemX
»
Evidentirano
woss
Novi član
«
Odgovor #10 :
08.04.2008., 06:39 »
php u hrvata
JE
zamro
Evidentirano
mitja
Novi član
Spol:
«
Odgovor #11 :
16.05.2008., 21:27 »
meni je php sasvim ok... ja zaradjujem pare s njim i to je to ....kaj mogu napraviti napravim, kaj ne mogu ne napravim....
Evidentirano
coder_
Novi član
Spol:
«
Odgovor #12 :
18.05.2008., 22:32 »
Citat: woss - 08.04.2008., 06:39
php u hrvata
JE
zamro
Nije zamro u Hrvata, već možda u Hrvatskoj. Ali nije zamro niti u Hrvatskoj već na ovom forumu. Naravno da se radi, samo ljudi nemaju naviku dolaziti na ovaj forum i pitati za pomoć.
Naravno da neću dolaziti ovdje po pomoć, kad znam da ću odgovor čekati bar tjeda-dva. Onda fino odem na, npr.
www.phpfreaks.com
i odgovor dobijem za pola sata-sat.
Ovaj forum bi mogao oživiti kad bi se malo raširile priče po netu u obliku email, potpisa na drugim forumima. Malo samopromocije bi zasigurno privuklo određeni broj usera na forum.
Evidentirano
Str:
[
1
]
Ispis
php.hr
|
PHP & MySQL
|
PHP
|
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
PHP Hrvatska
=> PHP Hrvatska
PHP & MySQL
=> PHP