php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19.07.2019., 03:52
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  upload sa client hosta preko servera 1 na server 2 « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: upload sa client hosta preko servera 1 na server 2  (Posjeta: 5089 )
maXimus
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 18


Profil
« : 11.05.2007., 00:14 »

želio bi sljedeće napravit, imam html upload formu na serveru 1 i kad dođe korisnik i ide uploadat file-a da ga ne uploada na server 1 već na drugi server, server 2, a taj server1 bi bio kao neki posredink, jer j mi je  cilj da korisnik ne skuži da se file zapravo upload-ava na server 2

to se da napravit da upload formu servera 2 prekopiram na server 1, samo problem nastaje kod actiona jer korisnik odlazi tamo gdje mu to kaže skripta servera 2 i onda on više nije na serveru 1

našao sam libcurl funckcije za php, i ima neko rješenje a to je da korisnik uploada file na server 1 pa da onda skripta to uploada na server 2, no onda se radi dvostruki posao i troši se bandwith servera 1

pa da li neko ima neko rješenje, ako ste skužili šta sam htio reć
Evidentirano
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #1 : 11.05.2007., 08:42 »

Citat:
jer j mi je  cilj da korisnik ne skuži da se file zapravo upload-ava na server 2
hm... ja bi to nazvao security issue  Laughing

uglavnom jedino kaj meni pada napamet je bas to kaj si napisao

1. korisnik uploada fajl na server 1
2. server 1 jedan zavrsava proces uploada i obavjestava korisnika o tome
3. neki pozadinski proces na serveru 1 prosljedi podatke na server 2
4. ti sretan  Laughing

sorry ak nisam bio od neke pomoci Wink
Evidentirano
maXimus
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 18


Profil
« Odgovor #2 : 11.05.2007., 09:09 »

baš i nisam sretan jer nemam toliko mjesta na hostingu, jer se radi o vecoj kolicini podataka i ako vise korisnika to istovremeno radi neće biti dobro, a i bandwith bi otišao vrlo, vrlo brzo

stvar je u tome što imam account na jednom od servisa za hostanje fileova, i sad da nebi svim korisnicima davao korisnicke podatke za taj account mislio sam da bi na taj nacit rijesio problem sa prostorom.

Ako nista drugo, onda ću napisat win aplikaciju za upload na taj account a aplikacija bi cupala podatke za spajanje sa neta.
Evidentirano
cartmanlee
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 8



Profil WWW
« Odgovor #3 : 11.05.2007., 09:17 »

Nisam stigao isprobati, ali pogledaj ovo:

http://hr.php.net/manual/en/ref.curl.php#45491

Izgleda vrlo jednostavno
Evidentirano

maXimus
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 18


Profil
« Odgovor #4 : 11.05.2007., 10:00 »

da ali piše //where test.txt is a file in the same directory!,

znači nije problem prebacit to sa servera 1 na server 2, ali to ne želim, već da connection client host prema serveru 1, server 1 prosljedi serveru 2

u biti mislim da se to nikako nemože izvesti što želim bez da se uploada prvo na server 1 pa onda na server 2, jer ako se radi podaci prenose preko POST-a, znači i file se prenosi preko posta što znači da ako ja predajem podatke serveru 2 preko POST-a moram mu poslat sve podatke a to znači da ih moram imat na serveru 1 da ih mogu dati dalje

pa to mogu napravit kao što sam već rekao samo da stavim formu od servera 2 za upload na server 1 i to je to, e sad da li netko zna kako napraviti kad se svi podaci preko POSTA pošalju da me ne prebaci na tu neku strnacu servera 2 već da ostanem na serveru 1
« Zadnja izmjena: 11.05.2007., 11:01 maXimus » Evidentirano
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #5 : 14.05.2007., 12:47 »

Citat:
e sad da li netko zna kako napraviti kad se svi podaci preko POSTA pošalju da me ne prebaci na tu neku strnacu servera 2 već da ostanem na serveru 1

pa po zavrsetku procesa redirektaj na server s kojeg je korisnik dosao, i pobrini se da na toj skripti nista ne ispisujes na browser....
korisnik ce kliknut upload, forma ce ostvarit vezu sa skriptom na serveru koja ce obradit zahtjev i odmah redirektat na stranicu od kud je zahtjev poslan...

mozda ovo vise pomogne od prijasnjeg posta Laughing

cheerz
Evidentirano
maXimus
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 18


Profil
« Odgovor #6 : 16.05.2007., 15:44 »

ma da, pa to nije problem samo što ja nemam pristupa tom serveru na koji uploadam, dakle radi se o file-hostingu na kojem imam account, i sad hoću da svi useri sa moje stranice uploadaju na taj server bez da moraju upisivat moj password

no to što ja hoću nema nekog zadovoljavajućeg rješenja, pa sam napravio neku alternativnu metodu tako da sam prekopirao formu sa tog file hostinga na svoju stranicu i izveo neke manipulacije sa stavljanjem passworda u POST, tako da prosječan koristnik nemože dobit taj password gledanjem u source page. No svejedno iskusan user može dobit password, jer je nemoguće stvar odigrat baš unutar mog servera osim reuploadanja sa mog na taj file hosting
Evidentirano
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #7 : 16.05.2007., 21:37 »

To sto ti trebas se zove "tunneling" i vrlo vjerovatno nije dozvoljeno na hostingu.

Napravis neki py/pl/c++ daemon koji ce korisniku glumiti "tunel" izmedju servera 1 i servera 2. Ako nemas dedicated server, sysadmin ce ti ga ubiti cim ga primjeti Wink
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
maXimus
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 18


Profil
« Odgovor #8 : 16.05.2007., 23:05 »

da nemam dedicated, hvala na odgovoru
Evidentirano
eval
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 3


Profil
« Odgovor #9 : 18.02.2008., 14:51 »

a šta sa onima koji imaju dedicated??
recimo ja imam.

da li trebam otvoriti koji poseban port??
Koristim pear datoteku za ftp upload.

pozz
Evidentirano
mitja
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 18


Profil
« Odgovor #10 : 19.02.2008., 22:45 »

rješenje je jednostavno....

UZMI PRAVI HOSTING

jer dok razbijaš glavu da li je prvo bila kokoš ili jaje mogao si napraviti nekom obrtniku sajt  i platiti godišnji hosting koji ti treba i problem riješen Smile
Evidentirano
woss
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 32


Profil
« Odgovor #11 : 01.03.2008., 18:56 »

još jednostavnije rješenje, koristi PASV a ne ACTIVE!!! Smile
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  upload sa client hosta preko servera 1 na server 2 « natrag naprijed »
    Skoči na: