php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
02.12.2024., 14:04
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Prednosti PHP -a u radu s bazama podataka « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Prednosti PHP -a u radu s bazama podataka  (Posjeta: 12316 )
berno
Novi član
*

« : 12.10.2008., 14:21 »

Pozdrav svima, ja sam ovdje novi. Može se reći da sam više došao iz potrebe nego znatiželje, ali šta je - tu je Smile
Uglavnom pišem diplomski rad "Izgradnja baze podataka za WEB aplikaciju" (odabrao sam PHP i MySql) . Profesorica mi je rekla da bih trebao napraviti analizu prednosti i nedostataka PHPa u "povezivanju baza podataka" - tj. usporedbu PHPa i drugih skriptnih jezika u radu s bazama podataka. E sad poslije sati i sati googlanja i pregledavanja literature što sam zgrabio na faksu našao sam vrlo malo o tome (svega 1-2 stranice - a ona traži 8-10). Kaže naša narodna tko pita - ne skita. Pa eto zna li netko možda neki dobar site ili mozda odgovor na ovu temu?
Evidentirano
c0dr3x
PHP Programer

Profil WWW
« Odgovor #1 : 28.10.2008., 13:08 »

pa da bi dobio neku analitiku moras imati barem dva ulaza, a ako uzmes i obzir da je to diplomski rad trebao bi zaista i nauciti nesto o toj temi.

Moj savjet, upoznaj se s mysql-om i php-om, i ubaci si jos jedan jezik i bazu, recimo python i sqlite, pa se malo igraj s tim, i ubrzo ces vidjeti razlike Wink

poz...
Evidentirano
iizuzetan
Gost
« Odgovor #2 : 16.07.2010., 19:05 »

Jeste tema stara i pokretaca teme verovatno vise i ne zanima PHP treba reci da MySQL baza nema gotovo ni jednu manu u poredjenju sa drugim bazama a prednosti su bezbroj. Stvarno sam mozgao prilicno vremena da uocim neku manu u poredjenju sa drugim bazama ali nisam nasao ni jednu.
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Prednosti PHP -a u radu s bazama podataka « natrag naprijed »
    Skoči na: