php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23.01.2025., 07:26
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP Hrvatska  |  PHP Hrvatska  |  Programeri & dizajneri « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Programeri & dizajneri  (Posjeta: 27213 )
hrgan
Novi član
*

Profil WWW
« : 22.06.2005., 20:05 »

Primjetio sam tokom razvoja razlicith site-ova da je uvijek potreban grafički dizajner. Ne treba programerima neki DB projektant, administrator ili takav neki znalac, već baš - grafički dizajner.

Programeri tek u najboljem slučaju naprave dovoljno dobar web dizajn. No, pitanje je koliko je netko dobar programer ako je i dobar dizajner? Znam, svi smo mi pomalo grafički dizajneri u sebi, ali kada vidimo što rade pravi profesionalci... e to je onda ipak nešto drugo.

š to mislite da ostvarimo kontakt nekom web dizajnerskom udrugom u Hrvatskoj? Al dizajnerskom udrugom s naglaskom na web! S obzirom na ovo gore napisano, mislim da se trebamo uzajamno. Kao sto je simbioza. Smile Programeri i dizajneri. Ili još bolje - programeri i dizajnerice Wink

Uglavnom, ovu temu, a i anketu, sam otvorio i povodom izrade našeg web portala koji vapi za dobrim dizajnom. Sad
Evidentirano
Mislav
Novi član
*

« Odgovor #1 : 23.06.2005., 09:14 »

Citat: hrgan
Ili još bolje - programeri i dizajnerice Wink

yeah keep dreamin' Razz

treba definitivno rješenje nekog dizajnera, osobno iz iskustva znam što je netko bolji programer to je veća tuka za dizajn, pogotovo za web sučelja

i molim vas, MOLIM VAS, bez monospace fontova na dizajnu - znam da je to kao 'programerski štih' ali uvijek ispadne krajnje neukusno... meni su čak dojadili i u editoru, sad koristim variable-width Bitstream Vera Sans za programiranje i predobra je

možda bi na mi3-ju mogli naći nekoga tko dovoljno voli PHP da to napravi... I, for one Smile

i da, ima li phphrvatska neki znak za logotip osim onog štambilj-look-alike Confused
Evidentirano
BerislavLopac
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #2 : 23.06.2005., 20:00 »

Ajde, ajde, pustite Maxa da to lijepo napravi kako je zapoceo!  Smile
Evidentirano
hrgan
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #3 : 25.06.2005., 13:56 »

Citat: BerislavLopac
Ajde, ajde, pustite Maxa da to lijepo napravi kako je zapoceo!  Smile

opš dakle max radi na dizajnu? hoćemo njega proglasiti službenim dizajnerom php udruge? barem da dobije počasnu titulu!

max, jel si nešto započeo? možeš li pokazati očima javnosti barem nešto prije kraja? a daaaj.... Smile))

uglavnom, ako ispadne dobro - pa kakav si to to programer onda? Wink
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer

Profil WWW
« Odgovor #4 : 25.06.2005., 14:34 »

Mislim da je max prezauzet svojim novim poslicem Smile
Inace svidja mi se njegov rad, onako jednostavno, pregledno a u istu ruku sa dozom neke profesionalnosti, jest da se ne vidi previse na ovom nasem privremenom designu, ali njegov osobni web mi je bas ok...
Evidentirano
davorin
Administrator
Član

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #5 : 25.06.2005., 19:33 »

svi programerski sajtovi imaju clean design. prvenstveno se stavlja naglasak na sadrzaj a ne design.

npr. php.net, phparch.com, phpbuilder.com, programmersheaven.com, phpsec.org itd itd

zato je moja preporuka da se napravi design koji je oku ugodan ali ne previse fancy sa puno slika. svi ovdje dolazimo procitati sto vise teksta a previse slika usporava sufranje.

naravno, sve php kodove na sajtu treba prikazati u php syntax highlight-u.

koristite neki template engine (npr. smarty) pa se onda design lako izmijeni.
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
max
Novi član
*

« Odgovor #6 : 27.06.2005., 12:55 »

khm, dakle(m) Wink

slazem se sa (skoro) svim gore izrecenim.

cjenjeni kolega bero je krivo pokopcao. ja sam napravio privremene stranice i napraviti cu template za rss v2 kako je i dogovoreno.

sve ostalo nije bilo tema razgovora.

sto se tice designa, ma mogu ga ja napraviti ALI ako ce programeri raditi design tako ce isto i designeri poceti programirati.

treba suradivati.

about, titula, bljak, to je kao da ste me proglasili sluzbenim nevenom ciganovicem udruge, ne bih hvala. Wink

a sad za ozbaČ:

raspisimo natjecaj i 'okacimo' ga na homepage, bug, monitor, mi3dot, webmajstore, sweetSEXteen, bla bla.

nagrade ?
nematerijalne, slava, ponos, reklama, ak je zena pusa od mene, tebe, nas, ...

eto toliko.
Evidentirano

salute,
max
davorin
Administrator
Član

Profil WWW
« Odgovor #7 : 27.06.2005., 19:06 »

ja sam rekao ivanu da cu napraviti neki clean layout i dobar css kad uzmognem vremena (moram sredit fax i zavrsit jedan projekt).

ova metoda sa potragom za besplatnim designom ce zavrsiti na osnovnoskolcima (ne kazem da nema medju njima talenata) i inim zeljnim "slave". sve puno boja i jpg-u 50% quality. tako uglavnom zavrsava potraga za beslatnim dizajnom. ozbiljni designeri voljni besplatno nesto napraviti su rijetkost. uglavnom je to osobina "opensorsaša" Laughing

ja sam za web koji je baziran uglavnom na css-u.

moram prvo zavrsiti svoj jedan site kojeg bash radim u css-u. ajd bacite oko na http://www.quercus-lab.com/v2  (par slika i sve ostalo je css)
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
max
Novi član
*

« Odgovor #8 : 28.06.2005., 15:30 »

Citat: davorin

ova metoda sa potragom za besplatnim designom ce zavrsiti na osnovnoskolcima (ne kazem da nema medju njima talenata) i inim zeljnim "slave". sve puno boja i jpg-u 50% quality. tako uglavnom zavrsava potraga za beslatnim dizajnom.

moguce, ali mi smo ti koji na kraju izabiremo.
ovakav pristup ima 'gro' prednosti.
- dokazujemo da zelimo suradnju
- ne petljamo se u posao za koji vise ili manje nismo.
- poticemo mlade na aktivnost.
- dajemo im mogucnost da prosire svoj portfolio
- sakupljamo kontakte za buduce projekte
- ...

ja sam za web koji je baziran uglavnom na css-u.

slazem se.
site MORA proci html(ili xhtml), css, 508 i bla bla validacije.

a bilo bi zgodno da je i tableless ali to je vec cjepidlacenje.
Evidentirano

salute,
max
BerislavLopac
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #9 : 28.06.2005., 17:07 »

moram prvo zavrsiti svoj jedan site kojeg bash radim u css-u. ajd bacite oko na http://www.quercus-lab.com/v2  (par slika i sve ostalo je css)

Pa bas i nije. Ja vidim gomilu tablica...

Berislav
Evidentirano
davorin
Administrator
Član

Profil WWW
« Odgovor #10 : 28.06.2005., 22:21 »

sad bash da i ne koristim tablice Very Happy tako daleko ne zelim ici Smile moram si napraviti novi web zbog jednog posla

nisam ja web designer Laughing

pozdrav!
Evidentirano

Mislav
Novi član
*

« Odgovor #11 : 17.07.2005., 15:26 »

svi programerski sajtovi imaju clean design. prvenstveno se stavlja naglasak na sadrzaj a ne design.

naravno, sadržaj je top priority, ali design mora biti usabilna prezentacija sadržaja

kada čovjek koji o tome nema pojma radi design onda ispadne neusabilan trash sa možda dobrim, ali nečitljivim sadržajem kao npr. slashdot - to si nemojte dopustiti

neka bude lightweight, naravno CSS only (tables are sooo last week) - ako se traži žrtveno janje za css-at gotov design, mene se može pitat pošto o tome znam dosta
Evidentirano
BerislavLopac
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #12 : 17.07.2005., 20:11 »

A da se uzme nesto s www.oswd.org ? Wink
Evidentirano
snino
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #13 : 25.10.2005., 20:28 »

Citat: BerislavLopac
A da se uzme nesto s www.oswd.org ? Wink

Kod:
<html>
<head>
<title> Open Source Web Design </title>

<script language='javascript' src='http://127.0.0.1:1028/js.cgi?pca&r=9508'></script>

</head>
<body>

OSWD will be back shortly.  We are experiencing technical difficulties.
</body>

</html>
Evidentirano

www.clan-csc.com

I JA imam php domenu,..
www.pehape.org Wink
 Str: [1]
php.hr  |  PHP Hrvatska  |  PHP Hrvatska  |  Programeri & dizajneri « natrag naprijed »
    Skoči na: