php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
02.12.2024., 13:21
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Izvrsavanje skripte nakon zavrsavanja outputa « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Izvrsavanje skripte nakon zavrsavanja outputa  (Posjeta: 10942 )
fichek
Novi član
*

« : 25.07.2009., 14:08 »

Je li ikako moguce javiti korisnikovom browseru da je ispis podataka gotov tako da se u browseru prestane vrtit onaj kruzic (il kako vec koji browser oznacava aktivnost), a da se skripta nastavi izvrsavat?

Imam jedan komad koda cije izvrsavanje moze potrajat nekoliko sekundi, a output je potpuno nebitan korisniku pa se ni ne ispisuje, tako da browser uzalud prikazuje aktivnost i to mi malo smeta.

Ili mozda imate neku zaobilaznu ideju kako to rijesit? Kod koji se izvrsava prima 3 varijable s pretkodne stranice preko html forme.
Evidentirano
fichek
Novi član
*

« Odgovor #1 : 25.07.2009., 21:32 »

Eto pomocu twitter korisnika zsteva sam naso rjesenje pa da odgovorim sam sebi Smile

system("php -f test.php arg1 arg2 arg3 arg4 > /dev/null 2>&1 < /dev/null &");

Ovo poziva skriptu s argumentima arg1-arg4 u pozadini i sav moguci output (kojeg ni nema) preusmjerava u /dev/null

Radi naravno samo na unixoidnim serverima, a arg1-arg4 treba zamijenit s vrijednostima koje se zele prosljedit (i pri tome posebno pazit sta se prosljeduje kao i uvijek). Pristupa im se iz pozvanog filea s arrayem argv u kojem je nulto polje ime filea, a svako sljedece su redom vrijednosti argumenata.

Al malo prije sam otkrio jos jedno rjesenje koje je tolko nevjerojatno jednostavno da znam da nesto ne stima s njime Smile)

Korisnika se preusmjeti s header('location:'.$url); i onda se izvrsava spori kod nakon toga.
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Izvrsavanje skripte nakon zavrsavanja outputa « natrag naprijed »
    Skoči na: