php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
02.12.2024., 13:46
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Fetch « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Fetch  (Posjeta: 13722 )
profion
Novi član
*

« : 03.07.2005., 17:26 »

trebam izvaditi dijelove Web-sitea...i to pohraniti u mySQL
npr:
<td><a href="neki_link.php">USERNAME</a></td>
      <td align="right">BROJ</td>

<td align="left">
                     Orcs
               </td>
      <td align="right" style="padding-right: 20px;">RIJEC</td>
      <td align="right" style="padding-right: 20px;">BROJ2</td>
   </tr>
tako izgleda kod...
iz toga bih trebao izvaditi USERNAME, BROJ, RIJEC, BROJ2 i staviti u mysql
treba mi samo dio koda s preg_match ili preg_match_all
HELp...:S
Evidentirano
nori
Novi član
*

« Odgovor #1 : 04.07.2005., 11:02 »

Evo ti nesto neiskusno i nabrzaka:
Kod:
'<td><a href=".*?">(.*?)</a></td>\r\n<td align="right">(.*?)</td>(\r\n|.)*?<td align="right" style="padding-right: 20px;">(.*?)</td>\r\n<td align="right" style="padding-right: 20px;">(.*?)</td>\r\n</tr>'

P.S. provjeri line break (DOS / UNIX). Ovo gore je s DOS.
Evidentirano
davorin
Administrator
Član

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #2 : 04.07.2005., 12:32 »

kada parsas html, najbolje ga je prvo ocistiti od tagova, stavit podatke u array-u i onda sa njima raditi.

ako netko izmijeni html, onda ti algoritam pada u vodu. ovako je nezavisan o html kodu.

Kod:
$html="<td><a href=\"neki_link.PHP\">USERNAME</a></td><td align=\"right\">BROJ</td><td align=\"left\">Orcs</td><td align=\"right\" style=\"padding-right: 20px;\">RIJEC</td><td align=\"right\" style=\"padding-right: 20px;\">BROJ2</td></tr>";

$podaci=split("\n",strip_tags($html));
foreach ($podaci as $key => $value) if (empty($podaci[$key])) unset($podaci[$key]);

print_r($podaci);

ovo ce ti biti array-a sa svim podacima i jednim podatkom "Orcs". njega maknes ( kao i sve ostale rase Wink )

za popravljanje indexa koristi

Kod:
$podaci=array_values($podaci);
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
nori
Novi član
*

« Odgovor #3 : 05.07.2005., 08:05 »

Citat: davorin

ako netko izmijeni html, onda ti algoritam pada u vodu. ovako je nezavisan o html kodu.

Tesko ce netko u ovom slucaju napravit nesto nezavnisno sto se tice html-a. Ne znam na sto si ti ciljas da je nezavisno? Meni pada na pamet dosta mogucih html promjena koje bi dosta cudno napunile bazu.
Evidentirano
davorin
Administrator
Član

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #4 : 05.07.2005., 09:18 »

algoritam koji sam stavio na forum nije univerzalan. inace bi svatko bio programer Laughing

kada maknes html kod, ostane ti samo tekst. bio on bold, italic, font 102, whatever u htmlu, uvijek ces dobiti plan text.

zatim razvijes algoritam koji ce tim tekstom napuniti matricu. meni je to jednostavnije nego da radim ogroman regular expression i sl. stvari.

ideja je tu uzeti neke podatke sa weba. substr i strpos za uzimanje dijela html-a gdje su nama bitni podaci, zatim maknes html i dobijes goli tekst kojeg prebacis u matricu. ne vidim previse mjesta za cudne podatke.
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
nori
Novi član
*

« Odgovor #5 : 06.07.2005., 08:33 »

Citat: davorin
ne vidim previse mjesta za cudne podatke.

ni ja, sve dok netko ne promjeni html kod Wink. (npr makne neki "\n")

moram priznati da me zanima sto je efikasnije svi govore da su regexi "skupi" pa me zaima kako stoje u ovom slucaju. ako ti se da mozemo nparaviti neki testic ako vec neko nije
Evidentirano
jimmychoo123
Gost
« Odgovor #6 : 18.02.2011., 02:55 »

There is a good trade in Jimmy Choo heels. The heels at Jimmy Choo Outlet can give ladies feminine way of walking. Jimmy Choo Sale is getting hot.
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP  |  Fetch « natrag naprijed »
    Skoči na: