php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06.07.2020., 07:50
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  Vađenja podataka iz baze « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Vađenja podataka iz baze  (Posjeta: 12223 )
blackone
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil
« : 16.07.2005., 14:48 »

Pozdrav!!

napravio sam kod za uplod korisnika i korisnici se spremaju u bazu podataka

[syntax="sql"]CREATE TABLE e107_clanovi (

id INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
ime TEXT( 30 ) NOT NULL ,
nick TEXT( 30 ) NOT NULL ,

status TEXT( 30 ) NOT NULL ,
adresa TEXT( 30 ) NOT NULL ,
mjesto TEXT( 30 ) NOT NULL ,
mail TEXT( 30 ) NOT NULL ,
tel TEXT( 30 ) NOT NULL ,
icq TEXT( 30 ) NOT NULL ,
msn TEXT( 30 ) NOT NULL ,
slika TEXT( 30 ) NOT NULL ,
datum DATE NOT NULL ,
potpis TEXT( 130 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( id )

); [/syntax]

e sad me zanima kako napraviti ovo da kad kliknem na link članovi da se ispisuju svi korisnici iz baze s statusom

ime i prezime--------- Predsjednik
ime i prezime 2--------dopredsjednik
ime i prezime 3--------korisnik

i da bude link na svakom korisniku pa kad se klikne na korisnika s liste da se pokažu detaljne informacije o njemu

hvalš!
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer
*****
Offline Offline

Postova: 111



Profil WWW
« Odgovor #1 : 16.07.2005., 18:05 »

Evo na brzinu, čeka me plaža Wink
Znači iz baze čitaš ovako nekako...
[syntax="php"]
$korisnici = mysql_query("select * from e107_clanovi where status=1");
  while($bla=mysql_fetch_array($korisnici)){
    extract($bla);
[/syntax]
Ovo će ti odabrati sve korisnike i sve njihove podatke kojima je status jednak jedinici odnosno stavis kako si vec oznacio statuse....

Dalje, za postaviti link mozes koristiti npr. <a href = "index.php?id='.$id.'"> i to postavis na ispis svakog imena odozgo i onda u index.php napravis funkciju koja ce primati id korisnika i onda izbaciti sve njegove podatke...
npr
[syntax="php"]
$id = $_GET['id']
$korisnik = mysql_query("select * from news where (id='$id')");
while($bla=mysql_fetch_array($korisniks)){
    extract($bla);
print("$adresa $mjesto $mail");
}
[/syntax]
Evidentirano
lilo
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 4


Profil
« Odgovor #2 : 16.07.2005., 18:15 »

pretpostavimo da si se vec phpom spojio na neku bazu i odabrao je...

[syntax="php"]
$sql = 'SELECT `id`, `ime`, `STATUS` FROM e107_clanovi;';
$query = mysql_query($sql, $conn) or die("MySQL greska: " . mysql_error());
echo '<p><br />';
while ($k = mysql_fetch_assoc($query)) {
echo $k[ime] . $k[STATUS] . ' <a href=detalji.php?id=' . $k[id] . '>detalji</a> <br />';
}
echo '</p>';
[/syntax]

to bi trebalo biti to s pokojom greskom Smile
Evidentirano

--
lilo OWQ - 115
blackone
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil
« Odgovor #3 : 16.07.2005., 18:25 »

hvala dečki probat ču to sutra poslje posla napraviti Wink
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer
*****
Offline Offline

Postova: 111



Profil WWW
« Odgovor #4 : 16.07.2005., 18:29 »

Citat: blackone
hvala dečki probat ču to sutra poslje posla napraviti Wink

Zato smo tu Smile
Ako bude kakvih problema, samo postaj, uživaj....
Evidentirano
blackone
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil
« Odgovor #5 : 16.07.2005., 18:38 »

probo sam sad nabrzake ovu drugu skriptu i javlja mi MySql Greška
Evidentirano
blackone
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil
« Odgovor #6 : 16.07.2005., 18:52 »

usput evo skripta za spremanje podataka u mysql radi ali mi je sve podebljo duplo kak da objasnim imam dvaput formu za ime dva put za preztime i tako danje evo skripta pa kao znate di je greška pucajte Laughing

Kod:
<?
/*
+---------------------------------------------------------------+
|        e107 website system
|        /clanovi.php
|
|        Ă‚©Antun Jalovičar 2005        
|        
+---------------------------------------------------------------+
*/

//pozivanje glavnog file-a i gornjeg djela stranice
require_once("..//class2.php");

require_once(HEADERF);

// Naslov
$caption = "ClanoviAdmin";

// Tekst
echo
$text = '<p align="center"><b>Unos novog korisnika</b></p><br>
<form method="post" action="unos.php">


Ime i Prezime : <input type="text" name="ime"><br>

 <p>Titula :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<select size="1" name="status">
<option value="predsjednik">Predsjednik</option>
<option value="dopredsjednik">Dopredsjednik</option>
<option value="tajnik">Tajnik</option>
<option value="upravni_odbor">Upravni Odbor</option>
<option value="tehnicka_sluzba">Tehnička Služba</option>
<option value="vip">V.I.P Korisnik</option>
<option value="korisnik">Korisnik</option>
</select></p>

Nick :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="nick"><br>
Adresa :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="adresa"><br>
Mjesto :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="mjesto"><br>
Telefon :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="tel"><br>
ICQ :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="icq"><br>
MSN :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="msn"><br>


Potpis :&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <textarea name="potpis"></textarea><br>
<p align="center"><input type="submit" name="SBunos" value="Pohrani"></p>
</form>
<p align="center"><b>Editiranje postojeceg korisnika</b></p><br>
<form method="post" action="edit.php">

';

//pozivanje tablice
$ns -> tablerender($caption, $text);

//pozivanje zadnjeg djela stranice
require_once(FOOTERF);

?>
Evidentirano
ttc
Administrator
PHP Programer
*****
Offline Offline

Postova: 111



Profil WWW
« Odgovor #7 : 16.07.2005., 19:42 »

Malo je teže odgovoriti bez ovih include datoteka probaj postati ovdje pa cemo vidjeti
Evidentirano
lilo
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 4


Profil
« Odgovor #8 : 17.07.2005., 09:31 »

Citat: blackone
probo sam sad nabrzake ovu drugu skriptu i javlja mi MySql Greška

mozda je problem u onom mysql_query $conn, $conn mora biti konekcija u smislu $conn = mysql_connect(); Ako si siguran da si to uradio, probaj ili prepravit $conn na odgovarajucu vrijednost ili je potpuno izbaci is mysql_query(); Takodjer http://www.php.net/mysql_error tj mysql_error bi ti trebao reci tocno koja greska je u pitanju Smile
Evidentirano

--
lilo OWQ - 115
blackone
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil
« Odgovor #9 : 17.07.2005., 11:14 »

$conn nemam jer ko0ristim portal a on poziva bazu s naredbom include " class2";

znači da napravim baš svoju konekciju na bazu pomoču
$conn= ""
Evidentirano
lilo
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 4


Profil
« Odgovor #10 : 17.07.2005., 12:55 »

ako je neka skripta od prije napravila konekciju onda samo lagano izbaci $conn iz cijele price. Ako nije onda moras napravit svoju konekciju.
Evidentirano

--
lilo OWQ - 115
blackone
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil
« Odgovor #11 : 17.07.2005., 14:29 »

evoga izbacio sam sad radi e sad me zanima kako da to malo uredim npr odam mi pokraj imena piše status
taj i tajpredsjednik i jel to mogu staviti na sredinu ili da to stavim u tablicu
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  Vađenja podataka iz baze « natrag naprijed »
    Skoči na: