Jesi siguran za Microline ?
ma nisam siguran, samo sam optimistican.
Imaš pravo... treba biti direktor, k tome još i uspješan.
jebes direktore, treba biti vlasnik
uspjeh je varljiva stvar.
Shvaćam ja o čemu ti govoriš no ti ne shvaćaš kome je takav proizvod namijenjen.
scenarij 1)
hostas svoj super truper sustav kod nekoga na isti server na kojem je hostano i x siteova tipa 'moj pas i ja'. sve radi ok par mjeseci.
lovica sjeda, tvoji korisnici veselo kuckaju svoje POVJERLJIVE PODATKE u sustav.
i onda 'server' okine. pa cekas x minuta/sati/dana da se isp udostoji restorati sve(a bilo je i slucajeva da BACKUP NE POSTOJI ili je djelomican).
u tih X minuta/sati/dana i u slucaju da sve prode ok netko je izgubio DOBIT.
da bi bio dugorocno uspjesan direktor
na b2b sustavima QoS ne smije biti manji od 99% sto znaci da ti sustav tokom godine moze biti mrtav SAMO 3,65 dana. iako svi isp-ovi ovu cifru deklerativno navode kao pravilo, praksa pokazuje da je to vrijeme bar dva puta vece.
tko nadoknaduje izgubljenu dobit klijentima ? naravno TI. i onda od uspjesnog postanes u najboljem slucaju manje uspjesan direktor
Scenarij 2:
platis isp-u kolokaciju. oni ti instaliraju sve sto hoces i mnogo bitnije DEINSTALIRAJU ostalo, i backupiraju CESTO. uz to na istoj lokaciji drzis JOS jedan server u standby-u. u slucaju da glavni 'rikne', osoblje isp-a prikapca sekundarni i stvar hoda za par minuta. QoS je zadovoljen, savjest ti je cista, nitko nije izgubio nista vise od cifre ukalkulirane u poslovni rizik prema QoS.
tko ce to platiti ? u oba slucaja ti. samo u prvom slucaju gubis i klijente posto nema opravdanje za nastalu stetu vec krivicu svaljujes na isp-a kojeg si upravo TI odabrao, preporucio, ... klijentu.
u svakom slucaju sretno