php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
02.12.2024., 14:14
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PostgreSQL  |  Tko sve hosta pgSql, iskustva ? « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: Tko sve hosta pgSql, iskustva ?  (Posjeta: 23064 )
komplikator
Novi član
*

Profil WWW
« : 26.07.2005., 06:47 »

Prvo pozdrav svim članovimš

Ja sam se odlučio za razvoj jednog B2B sustava. Odabrao sam apache web server, PHP i pgSql bazu. Do sada nisam radio u pgSqlu, uglavnom sam radio s MySql,  IB/FB i MSSQL-om. razloge zašto - navodite i sami.

Zanima me tko sve hosta pgSql, kakva su vam iskustva s njima? Postoji li mogućnost vanjske konekcije na bazu osim sa localhosta ? Zbog administracije, ili zbog eventualne uporabe thin clienta u obliku nekog win32 desktopa ?

Savjet za neku dobru knjižicu o pgSql-u ?
Hvalš
Evidentirano

Ni vrit ni mimo, istovremeno i lokacija i stanje.
nori
Novi član
*

« Odgovor #1 : 26.07.2005., 13:46 »

Koliko sam ja vidio postgres hostaju gotovo svi koji vrijede Smile.

Moja iskustva s iskonom su bila ok (samo je cijena bila minus). Nisi se mogao spojiti dirketno ali si mogao tunelirati preko ssh pa ti je doslo na isto. U to vrijeme postgres nije podrzavao ssl. Mozda (mada ne vjerujem) sada daju pristup direktno pomocu ssl.

Sto se tice knjige, ne znam. Znam da posgres ima ok dokumentaciju i vrlo aktivne mailing liste sto je meni uvijek bilo dovoljno.
Evidentirano
komplikator
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #2 : 26.07.2005., 19:30 »

Evo, prošvrljao sam malo amazonom. Iako bi radije izdvojio tih 30$ za knjigu skratio sam si muke kupovine i narudžbe cfm izdanjem. Ah, da... knjiga je: (2002) PHP and PostgreSQL - Advanced Web Programming (ISBN 0672323826) pa ako nekome zatreba...
Još samo pročitati i usvojiti znanje... isprobati neke test programčiće i primiti se ozbiljnog posla.
Evidentirano

max
Novi član
*

« Odgovor #3 : 29.07.2005., 01:09 »

hostati b2b na public serveru je po meni velika hrabrost Wink

btw.
pgSQL slovi kao 'Oracle za sirotinju' Wink tak da svaka preporuka.
Evidentirano

salute,
max
komplikator
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #4 : 04.08.2005., 08:46 »

Ako se ne varam Microline imam B2B sustav hostan kod globalneta i my pgSql-u. Doduše perfomanse i povremeni "izleti" oko promjene tipa baze i sl. više ovise o njima nego o ostalim faktorima.  No pitam se koliko sitnih privatnika koji žele web shop, pordaju proizvoda svojih kooperanata i daljnjih trgovaca i sl. može financirati vlastiti server i stalni vod ili kolokaciju servera?

naravno da je riješenje da imam vlastiti server i  stalnu vezu pa ja korisnicima prodajem hosting no to će ipak pričekati službeno otvaranje moje firme i pristojan broj poslova koji će to opravdati.
Evidentirano

max
Novi član
*

« Odgovor #5 : 04.08.2005., 08:55 »

Citat: komplikator
Ako se ne varam Microline imam B2B sustav hostan kod globalneta i my pgSql-u.

kolociran server a ne zakupljeno x mb na nekom 'public' serveru.

naravno da je riješenje da imam vlastiti server i  stalnu vezu pa ja korisnicima prodajem hosting no to će ipak pričekati službeno otvaranje moje firme i pristojan broj poslova koji će to opravdati.

ne moras imati stalnu vezu i svoj server, dovoljno je da je dedicated server kod nekog od isp-a.

i tako ... pih, svi bi bili direktori Wink
Evidentirano

salute,
max
komplikator
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #6 : 07.08.2005., 19:12 »

Jesi siguran za Microline ?
Imaš pravo... treba biti direktor, k tome još i uspješan.

Shvaćam ja o čemu ti govoriš no ti ne shvaćaš kome je takav proizvod namijenjen. Tko će biti spreman to platiti sve ok, tko neće platit će "skromnost" nešto skuplje.
Evidentirano

max
Novi član
*

« Odgovor #7 : 08.08.2005., 00:39 »

Jesi siguran za Microline ?

ma nisam siguran, samo sam optimistican.

Imaš pravo... treba biti direktor, k tome još i uspješan.

jebes direktore, treba biti vlasnik Wink
uspjeh je varljiva stvar.

Shvaćam ja o čemu ti govoriš no ti ne shvaćaš kome je takav proizvod namijenjen.

scenarij 1)
hostas svoj super truper sustav kod nekoga na isti server na kojem je hostano i x siteova tipa 'moj pas i ja'. sve radi ok par mjeseci.
lovica sjeda, tvoji korisnici veselo kuckaju svoje POVJERLJIVE PODATKE u sustav.
i onda 'server' okine. pa cekas x minuta/sati/dana da se isp udostoji restorati sve(a bilo je i slucajeva da BACKUP NE POSTOJI ili je djelomican).

u tih X minuta/sati/dana i u slucaju da sve prode ok netko je izgubio DOBIT.

da bi bio dugorocno uspjesan direktor Wink na b2b sustavima QoS ne smije biti manji od 99% sto znaci da ti sustav tokom godine moze biti mrtav SAMO 3,65 dana. iako svi isp-ovi ovu cifru deklerativno navode kao pravilo, praksa pokazuje da je to vrijeme bar dva puta vece.

tko nadoknaduje izgubljenu dobit klijentima ? naravno TI. i onda od uspjesnog postanes u najboljem slucaju manje uspjesan direktor Wink

Scenarij 2:
platis isp-u kolokaciju. oni ti instaliraju sve sto hoces i mnogo bitnije DEINSTALIRAJU ostalo, i backupiraju CESTO. uz to na istoj lokaciji drzis JOS jedan server u standby-u. u slucaju da glavni 'rikne', osoblje isp-a prikapca sekundarni i stvar hoda za par minuta. QoS je zadovoljen, savjest ti je cista, nitko nije izgubio nista vise od cifre ukalkulirane u poslovni rizik prema QoS.

tko ce to platiti ? u oba slucaja ti. samo u prvom slucaju gubis i klijente posto nema opravdanje za nastalu stetu vec krivicu svaljujes na isp-a kojeg si upravo TI odabrao, preporucio, ... klijentu.

u svakom slucaju sretno Wink
Evidentirano

salute,
max
max
Novi član
*

« Odgovor #8 : 08.08.2006., 06:33 »

... one year after  Laughing
Evidentirano

salute,
max
komplikator
Novi član
*

Profil WWW
« Odgovor #9 : 10.10.2006., 12:21 »

... smo postali očevima, nismo trošili vrijeme na projekt koji bi bio nedohodovan, položili ccna itd, itd  Laughing
Evidentirano

moncler123
Gost
« Odgovor #10 : 11.01.2011., 09:20 »

FendiFendi BagsFendi Handbags
Evidentirano
fendi
Gost
« Odgovor #11 : 22.01.2011., 06:39 »

Fendi Bags give ladies much fashion. We can see many famous stars taking Fendi Handbags or Fendi clutch bags in their hands.
Evidentirano
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PostgreSQL  |  Tko sve hosta pgSql, iskustva ? « natrag naprijed »
    Skoči na: