php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
03.07.2020., 13:14
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  rezultat queryja u jednom koraku « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: rezultat queryja u jednom koraku  (Posjeta: 4582 )
Stari.Konj
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« : 26.07.2005., 14:42 »

hm, ovako...
iz baze querijem zelim izvuci id-ove odredjenog broja zapisa (bit ce ih redovito vise od 1).
postoji li nacin da u jednom koraku spremim array svih idova (nesto kao list() za sva polja jednog rowa)?

ili moram  s mysql-fetch_... proci cijeli rezultat querija jedan po jedan...

fala...
Evidentirano
nori
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 29



Profil
« Odgovor #1 : 27.07.2005., 16:40 »

Za mysql ne znam (no koliko sam nabrzaka vidio nema). Znam da ti ovo ne bu pomoglao s mysql-om ali u funkcijama za postgres postoji (pg_fetch_all). No vjerujem da se te funkcije trebaju koristiti s malo paznje jer bi kod vecih podataka vrlo lako mogao imati problema s memorijom (i na razini memoriskog limita skripta a i na razini sistema).
Evidentirano
BerislavLopac
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 19


Profil WWW
« Odgovor #2 : 28.07.2005., 07:41 »

Savjet svima koji koriste baze iz PHP-a: http://adodb.sourceforge.net
Evidentirano
Stari.Konj
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« Odgovor #3 : 28.07.2005., 08:12 »

Citat: nori
...postoji (pg_fetch_all). No vjerujem da se te funkcije trebaju koristiti s malo paznje jer bi kod vecih podataka vrlo lako mogao imati problema s memorijom (i na razini memoriskog limita skripta a i na razini sistema).


hvala za odgovor. svjestan sam potrebe opreza... no, to ce, u ovom slucaju, biti samo 2 stupca IDova s maksimalno 50 redaka...
Evidentirano
Stari.Konj
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« Odgovor #4 : 28.07.2005., 08:15 »

Citat: BerislavLopac
Savjet svima koji koriste baze iz PHP-a: http://adodb.sourceforge.net


mm, fala, bum pogledao...
Evidentirano
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #5 : 03.08.2005., 14:14 »

Citat: BerislavLopac


LOL!

kao da gledam MS PHP dot NET Laughing
uskoro ce i gcc.NET Twisted Evil
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
BerislavLopac
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 19


Profil WWW
« Odgovor #6 : 03.08.2005., 19:40 »

ADOdb je malo stariji od .NETa.

Da, da, vidio sam smajlije...  Smile
Evidentirano
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #7 : 12.08.2005., 08:45 »

Citat: BerislavLopac
ADOdb je malo stariji od .NETa.

Da, da, vidio sam smajlije...  Smile


sala mala, jer je struktura klase kao i u visual basicu. adodb je zlato za migracije medju bazama.

jednom me je spasilo od puno muke jer sam puko na mysql i htio testirati stvari na postgreu. sql dump i promjena jedne linije je ucilino stvar Laughing
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  rezultat queryja u jednom koraku « natrag naprijed »
    Skoči na: