php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
05.12.2019., 22:15
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  Pitanje o inkludiranju « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] 3
Autor Tema: Pitanje o inkludiranju  (Posjeta: 22770 )
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #15 : 18.10.2005., 22:38 »

u .htaccess stavi:


RewriteEngine on  
RewriteRule ^/([A-Za-z0-9]+)$ http://www.neki-web.com/$1/ [R]
RewriteRule ^/([A-Za-z0-9]+)/$ index.php?str=$1



pozdrav!
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #16 : 19.10.2005., 07:06 »

Probat ću, puno hvalš
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #17 : 10.11.2005., 19:28 »

Citat: davorin
index.php ==

[syntax="PHP"]<?php
$dat=$_GET['str'];

if($dat!=NULL)
@include($dat . "-bla.str");
else
@include("pocetna-bla.str");
?>
[/syntax]

sav sadrzaj stranica stavi u IME-bla.str (taj nastavak mozes po zelji). ako stranica nije definirana, otvara se "pocetna-bla.str".

i sad pozivas
www.neki-web.com/?str=onama

to ce otvoriti ubaciti i prikazati file "onama-bla.str"

a ako pozoves www.neki-web.com onda ce se prikazati "pocetna-bla.str"


Još jedno pitanje u vezi ovog:

Npr. kada napravim inkludiranje na taj način, kako napraviti kada hoću linkati neku stranicu koja je u drugom folderu?

Hvalš
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #18 : 10.11.2005., 20:57 »

mislim da je ovo pitanje vec bilo postavljeno na forumu ali ne znam gdje  Question
uglavnom evo link pa prostudiraj, procedura ti je full jednostavna

http://httpd.apache.org/docs/2.0/misc/rewriteguide.html

cheerz  Wink
Evidentirano
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #19 : 11.11.2005., 16:05 »

Citat: c0dr3x
procedura ti je full jednostavna



Uf, za jednog neznalicu baš i nije jednostavna procedura...

Ali to je ovaj URL Rewriting, a mene je zanimalo kako da includiram stranicu koja je u novom folderu ako koristim gore navedeni način includiranja.

znači index.php?str=nekastranica

radi ako je nekastranica-file.str u root folderu ali kako da includiram ako je u npr. folderu "Slike"?

 Embarassed
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #20 : 11.11.2005., 21:09 »

onda

@include("./Slike/nekastranica-file.str");
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #21 : 11.11.2005., 22:43 »

Citat: davorin
onda

@include("./Slike/nekastranica-file.str");


Da to znam, ali ako to napišem u indexu onda će mi skroz bit taj folder umjesto root foldera.

Ali zanima me ovo; htio bih imati u root folderu još npr.  5 foldera

i ako imam u index.php koji je naravno u root folderu u kojemu je ovaj kod:

Kod:
<?php 
$dat
=$_GET['str'&#93;; 

if&#40;$dat!=NULL&#41; 
@include&#40;$dat . "-bla.str"&#41;; 
else 
@include&
#40;"pocetna-bla.str"&#41;; 
?>


Kako da onda preko url-a se prebacujem između foldera?

Znači htio bih npr. includirati stranicu iz stranica1 iz foldera1, pa kad pogledam tu, onda upišem url da pogledam stranicu2 iz foldera2 itd.

Kako napisati url da mi se includira tak iz svakog foldera posebno. To me zanima.
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #22 : 14.11.2005., 10:42 »

ok zanemarite moj zadnji post ja sam procitao zadnji post prikazan na prvoj stranici i nisam uopce skuzio da ima jos jedna stranica  Rolling Eyes  .... sorry

back 2u ... ako sam ja dobro shvatio cijelu pricu mislim da bi trebao proslijediti jos jedan parametar kroz url koji ce navodit do zeljenog foldera

znaci uz

[syntax="PHP"]
$dat=$_GET['str'];
[/syntax]

ubaci jos

[syntax="PHP"]
$folder=$_GET['fold'];
[/syntax]

eto nadam se da ce ti ovo bit od koristi

p.s.

mislim da smo rijesili misterij

Citat:

mislim da je ovo pitanje vec bilo postavljeno na forumu ali ne znam gdje Question  
Evidentirano
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #23 : 14.11.2005., 17:52 »

Citat: c0dr3x


ako sam ja dobro shvatio cijelu pricu mislim da bi trebao proslijediti jos jedan parametar kroz url koji ce navodit do zeljenog foldera

znaci uz

[syntax="PHP"]
$dat=$_GET['str'];
[/syntax]

ubaci jos

[syntax="PHP"]
$folder=$_GET['fold'];
[/syntax]

eto nadam se da ce ti ovo bit od koristi


OK, ubacim to što si reko i šta još? Mora li onda biti nešto poput ovoga:

 [syntax="PHP"]@include($folder/$dat . "-bla.str");[/syntax] ili kako?

I na kraju kako onda napraviti url? šta treba pisati umjesto localhost/index.php?str=onama

š ta bi trebo napisat da mi includa nešto iz drugog foldera?

 Embarassed
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #24 : 16.11.2005., 09:05 »

znaci link bi ti bio nesto kao

Kod:

localhost/index.php?fold=nekiFolder&str=onama

a includanje

Kod:

include("/".$folder."/".$dat."-bla.str");
Evidentirano
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #25 : 16.11.2005., 10:53 »

Citat: c0dr3x
znaci link bi ti bio nesto kao

Kod:

localhost/index.php?fold=nekiFolder&str=onama

a includanje

Kod:

include("/".$folder."/".$dat."-bla.str");


Hm, ovo mi se cini jako logicno ali meni javlja gresku:

Citat:
Warning: main(/tekstovi/onama-bla.str) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Xampp\xampp\htdocs\index.php on line 15

Warning: main() [function.include]: Failed opening '/tekstovi/onama-bla.str' for inclusion (include_path='.;c:\Xampp\xampp\php\pear\') in C:\Xampp\xampp\htdocs\index.php on line 15


Upisao sam url "localhost/index.php?fold=tekstovi&str=onama"
A siguran sam da imam folder tekstovi i u njemu fajl onama-bla.str

U cemu je problem?
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #26 : 16.11.2005., 12:00 »

mozes postat dio koda......?
Evidentirano
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #27 : 16.11.2005., 12:17 »

probaj sa:


include("./".$folder."/".$dat."-bla.str");


pozdrav!
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #28 : 16.11.2005., 17:24 »

Citat: davorin
probaj sa:


include("./".$folder."/".$dat."-bla.str");


pozdrav!


Ovo radi... Puno vam hvala ljudi, najbolji ste!
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
Gogy
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 23


Profil WWW
« Odgovor #29 : 16.11.2005., 18:30 »

Još samo jedno pitanje, zašto mora biti ekstenzija .str a ne .php?
I zašto neki nastavak (u primjeru je bilo -file)

Vjerojatno iz nekih sigurnosnih razloga  Smile  Malo mi to pojasnite, znatiželjan sam.
Evidentirano

www.tutorijali.net - velika kolekcija tutorijala na hrvatskom jeziku
 Str: 1 [2] 3
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  Pitanje o inkludiranju « natrag naprijed »
    Skoči na: