php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
03.07.2020., 14:45
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  za newbice - PHP editor « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: za newbice - PHP editor  (Posjeta: 4927 )
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« : 25.08.2005., 11:58 »

evo jedan mali kontribjut za pocetnike od mene

http://www.snapfiles.com/download/dlmpsphp.html

jako dobar multilanguage (meni osobno) editor Wink


cheerz
Evidentirano
IgorOfBorg
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« Odgovor #1 : 25.08.2005., 23:22 »

Sta dobar?
Odlican, a jos kad MP ubaci ono sto sam predlozio na njihovm forumu, bit ce najbolji
Evidentirano

I am Igor of Borg.
Your life as it has been is over.
From this time forward,
you will service...US!
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #2 : 26.08.2005., 10:19 »

snimio sam forum i bogami svaka ti cast za ono sa ';' Wink, mislim da si im sad dao za razmisljat .... inace ako se to ostvari mislim da ce mnogi komercijalni editori sa tim funkcijama dobit po nosu    Twisted Evil
Evidentirano
IgorOfBorg
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« Odgovor #3 : 29.08.2005., 06:36 »

ali pazi, ako razvije tzv. umjetnu inteligenciju i sam ubacuje ; tamo gdje treba, jos ako ubaci quick help kao sto je to detaljno opisao dariog, ne bi mi smetalo i da je komercijalan, kupio bi ga. BTW jel ko radio u Zend Studiju, zanima me jel on ubacuje ; gdje treba...
Evidentirano

I am Igor of Borg.
Your life as it has been is over.
From this time forward,
you will service...US!
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #4 : 29.08.2005., 12:38 »

samo malo da pohvatam pricu... Smile
vi bi da vam editor sam ubaci ; tamo gdje je potrebno?

smijesno! pogledaj samo for(); ti upises for($idasg i kako ce editor znati kad ti zelis razdvojiti argumente? covjek treba programirati a ne editor Smile

i kad bi se netko upustio u to, dobio bi veliki popljuv developera koji bi ionako ugasili tu mogucnost. ja osobno popizdim kad mi neki editori automatski samo zatvore zagradu koju sam ja otvorio.

zend niti bilo koji editor nece "automatski" razdvajati argumente niti pokusati odrediti blok ( sa {} ).

nakon par godina ti stavljanje tocke-zarez postane profi deformacija Smile kad pises cestitku baki i na kraj recenice stavis tocku-zarez, onda si u gabuli Smile
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
IgorOfBorg
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« Odgovor #5 : 29.08.2005., 19:26 »

ja sam mislio da on ubaci ; samo kod kompajliranja skripte ako negdje nedostaje da se izbjegne prikazivanje greske.
Zisku?
Evidentirano

I am Igor of Borg.
Your life as it has been is over.
From this time forward,
you will service...US!
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #6 : 30.08.2005., 13:13 »

kompajleru to sluzi da zna gdje se argumenti razdvajaju (ne oznacava "sljedeci red" kako neki misle). ne vidim kako bi on to mogao znati?
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
IgorOfBorg
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 7


Profil WWW
« Odgovor #7 : 31.08.2005., 07:26 »

nisi skuzio. npr ja napisem neku skriptu i umjesto da je gledam odma u browseru prvo stavim compile&debug. debugger pregleda skriptu i vidi jel gdje nedostaje ; . ako nedostaje, stavi ga i salje skriptu na kompajliranje (nas php.exe), a prije kompajliranja spremi fajl sa ubacenim ; ili ga istakne nekako da ga korisnik vidi da moze spremit fajl rucno...
Evidentirano

I am Igor of Borg.
Your life as it has been is over.
From this time forward,
you will service...US!
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #8 : 31.08.2005., 20:39 »

mislim da bi se ova problematika dala rijesiti na nacin nelogicnosti pisanja koda ...
npr.

Kod:

$test = $_REQUEST['param'] //-> ocekuje se ; ili neki operator
$testU = $test + $j;


e sad, u ovom slucaju mozda ne da se rjesava na nacin automatskog postavljanja ;
vec mozda samo highlight upitnih redaka prije save-a fajla ...

i naravno ja sam sad uzeo za primjer najbanalniji slucaj,
ali ako bi se ekipa slozila, mislim da bi se dalo naci jedno kvalitetno rjesenje

mislim da je bitno samo dat si malo vise truda i dosta vise vremena Wink....
Evidentirano
davorin
Administrator
Član
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 85



Profil WWW
« Odgovor #9 : 01.09.2005., 15:35 »

a onda sjednite i programirajte taj plugin Wink no najveci razlog zasto covjek stavlja "tocka-zarez" a ne compiler je zbog brzine.

brze se nesto napravi kad imas fiksni delimiter nego kad bi pokusali glumiti AI.

a C-aši vole hvalit svoj jezik zbog brzine Laughing


if(1==2) nesto(); pa_opet(); ziher();

sta ces sad? Smile salim se, to se nikad nece dogodit Wink


sta da kazem.. skupite ljude i napravite plugin za taj editor (mislim da moze imati pluginove, koliko se sjecam) pa cemo vidjeti reakcije. mozda uspijete
Evidentirano

It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains. The stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  za newbice - PHP editor « natrag naprijed »
    Skoči na: