php.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06.07.2020., 09:27
1878 Postova 1000 Tema 442 Članova
Najnoviji Član: medolino
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  PHP i GD Tutoriali « natrag naprijed »
 Str: [1]
Autor Tema: PHP i GD Tutoriali  (Posjeta: 3702 )
svizac
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 16


Profil
« : 12.10.2005., 07:53 »

e pozdraf svima

vako, radim neki projektić i treba mi gd da smanjim slike i nešt načrčkam po njima...
pa jel ima gdi na netu to nešt jednostavnije objašnjeno??
sve neki primjeri koje ja nemogu skužit, ono, nisu mi baš jasni, čak ni na ofišal stranicama nema baš nešto previše...

eto, ima gdi kakvi korak po korak tutorial da je objašnjeno kako uzet datoteku, kako je smanjit i kako nešto načrčkat na njoj (tu podrazumjevam nešto napisat i stavit ispod crnu pozadinu da se vidi) ??

hvala svima
(kad završim šeram project ovdi sa svima)
Evidentirano

Made in Croatia: cca 1984
c0dr3x
PHP Programer
***
Offline Offline

Postova: 133



Profil WWW
« Odgovor #1 : 12.10.2005., 09:03 »

mislim da bi ti ovo trebalo biti dovoljno Wink

http://www.phpfreaks.com/tutorials/105/0.php

cheerz
Evidentirano
svizac
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 16


Profil
« Odgovor #2 : 12.10.2005., 10:19 »

da imam ovaj i baš nije nešto pomogao...
thanx svakako Wink

al ovaj dolje je muchos bolji al isto tako ništa posebno...sve je nešto mrljavo to...
http://codewalkers.com/tutorialpdfs/tutorial3.pdf
Evidentirano

Made in Croatia: cca 1984
svizac
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 16


Profil
« Odgovor #3 : 18.10.2005., 13:29 »

ima ko viziju zašt mi kad resizan slike ostanu crne male slićice.???

ono...imam gif, jpeg i png fajlove...prvo mi je radio sam png, sada mi najdenom i png daje samo crne produkte...

čitao sam da bi možda to bilo zbog transparetnthin nešto slika
ak frka je kaj ja za testiranje koristim sliku velicine 800x600, bijele pozadine i u kojem je znak "@" unutar tog okvira od 800x600, tako da tu nema neke transparencije...
Evidentirano

Made in Croatia: cca 1984
nori
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 29



Profil
« Odgovor #4 : 18.10.2005., 21:12 »

Citat: svizac
ima ko viziju zašt mi kad resizan slike ostanu crne male slićice.???

Ovo je obicno rijesenje ako slika nema boje ili su joj boje cudne: imagecreate zamjeni s imagecreatetruecolor.

Postaj kod pa mozda dobis bolju viziju.
Evidentirano
svizac
Novi član
*
Offline Offline

Postova: 16


Profil
« Odgovor #5 : 19.10.2005., 06:38 »

Kod:

// velicina slike i resizanje
$thumbsize=180;
list($width, $height) = getimagesize($target_path);
$imgratio=$width/$height;
if ($imgratio>1)
{
  $th_width = $thumbsize;
  $th_height = $thumbsize/$imgratio;
}
else
{
  $th_height = $thumbsize;
  $th_width = $thumbsize*$imgratio;
 }
$tmp_img = imagecreatetruecolor($th_width, $th_height);


s ovim generiram taj image i resajzam ga...


a ovim ga speremim u fajl i upišem u njega dimenzije i velicinu

Kod:
if (($tip == "image/jpeg") || ($tip == "image/jpg"))
{
$img_jpeg = imagecreatefromjpeg('$target_path');
    imagecopyresized($tmp_img, $img_jpeg, 0, 0, 0, 0, $th_width, $th_height, $width, $height);
$black = imagecolorallocate($tmp_img, 0, 0, 0);
imagefilledrectangle($tmp_img, 0, ($height-20) , $width, $height, $black);
$tekst = imagecolorallocate($tmp_img, 0xFF, 0xFF, 0xFF);
ImageTTFText($tmp_img, 10, 0, 5, 20, $tekst, "Verdana", "$dimenzije_x x $dimenzije_y  $velicina kb");    
imagejpeg($tmp_img,"slike/$direktorij/th/$datoteka_name",75);
    imagedestroy($tmp_img);
}


sve sam probao i nemam ideju zašt je najednom prestalo radit
probao sam i restartat apachija i ništa...
Evidentirano

Made in Croatia: cca 1984
 Str: [1]
php.hr  |  PHP & MySQL  |  PHP for newbies  |  PHP i GD Tutoriali « natrag naprijed »
    Skoči na: